Examentraining in de les (voor alle vakken)

Hoe houd je tijdens een langere periode de focus op het centraal examen? Hoe zorg je ervoor dat de gewenste kennis en vaardigheden op een gevarieerde manier aan bod komen en consequent getraind worden? En hoe krijg je het voor elkaar dat je examenkandidaten gemotiveerd blijven? Maak kennis met een aantal manieren om sterktes en zwaktes in beeld te brengen om vervolgens een aanbod op maat te maken voor de verschillende behoeftes van de leerlingen.

Neem contact op
examentraining-in-de-les
Examentraining-taal-in-examens

Taal in examens (zaakvakken, exacte vakken en kunst)

‘Leerlingen lezen ook niet goed.’ ‘Ze schrijven hun antwoord zo beroerd op.’ Herken je dit? Een leerling heeft behoorlijk wat taalvaardigheid nodig om op de huidige examens goed te scoren. De taal van het examen is niet de dagelijkse taal van de leerlingen. Als docent zul je hier een brug moeten slaan, zodat de taal geen drempel meer is bij het maken van een eindexamen.

voorbeeld training taal in examens

Neem contact op

De Finale (voor alle CE-vakken)

In de laatste fase – de weken tussen het laatste schoolexamen (SE) en de start van het centraal examen (CE)- gaat het er om spannen. Gaat het schooljaar uit als een nachtkaars of hebben docenten en kandidaten nog een beslissende eindspurt in de benen? Het examenteam maakt, onder mijn begeleiding, een examentrainingsweek voor leerlingen op je eigen school. Je ontwikkelt modules voor je eigen vak én vakoverstijgende modules. Zodat leerlingen aan het eind van het jaar kunnen kiezen waar ze nog aan moeten werken. En docenten met kleine groepen gemotiveerde leerlingen de finale halen.

voorbeeld opzet Finale

Neem contact op
examentraining-de-finale